top of page
Rainbeer over ons.png

Onze 

  missie

Rainbeer regenwater grafiek.png

Brouwerijen zijn wat ons betreft de koplopers van de watertransitie. Wij werken samen met brouwerijen aan 100% regenwatergebruik. Het biertje verteld het belangrijke verhaal over ons water, de droogte en klimaatverandering.
 

Door klimaatverandering gaat het steeds vaker en harder regenen, tevens komen er ook langere periodes van droogte. Daarom moeten we bewuster om gaan met ons (regen)water. 

​

Conservation starter

Het regenbiertje is een middel. Een middel om het gesprek aan te gaan, over klimaatverandering, over de effecten in de stad en wat jij kan doen. De conservationstarter.

​

Regenwater als grondstof

Op dit moment zien we regenwater als afval, in de bebouwde omgeving voeren we het zo snel mogelijk af naar het riool of buiten de stad. Dit moet anders willen we een klimaatadaptieve stad creëren. Vang het regenwater op en maak er iets van! Bier bijvoorbeeld.

 

Lokale brouwers, lokale regenbui, lokale regenbiertjes

Wij werken samen met lokale brouwers door Nederland. Regen is een lokale grondstof. De regen in Amsterdam is andere regen dan in Nijmegen. De stad Amsterdam is een andere dan Nijmegen. Met dit lokale biertje willen we lokaal het gesprek opstarten rondom het klimaat en regenwatergebruik.

​

​

Ijskoud spraakwater

Samen met waterschappen, gemeentes en provincies werken
we aan bewustwordingscampagnes en educatieprogramma's
en stimuleren we het gesprek
over klimaatverandering en klimaatadaptatie.

Hoe werkt het?

De brouwerij waarmee wij werken vangt het regenwater op vanaf het dak van de brouwerij en met een flinke regenbui heb je dan al snel duizend liter regenwater opgevangen. Dat water gaat het filter door en wordt compleet gezuiverd door een micro filter, een actieve kool filter, een membraan filter én een UV filter. Met dit gezuiverde regenwater brouwt de brouwer een heerlijk vers regenbiertje.

​

Zachter water

Regenwater is zachter dan kraanwater en bevat minder mineralen. Dit zijn ideale kenmerken voor het maken van bier. Zo is er bij sommige recepten 30% minder hop nodig om dezelfde smaak te creëren in vergelijking met kraanwater. Ook zorgt de zachtheid er volgens kenners voor dat de bitterheid van het bier beter tot zijn recht komt.

​

We hebben op dit moment 6 verschillende regenbiertjes. Ook spreken wij regelmatig op circulaire en duurzame evenementen. Natuurlijk met een regenbiertje na afloop.

Ons TEAM

Wietse.png
Wietse Visser

Klimaatadaptieve tijger en expert in regenwaterkwaliteit. Verfent regenpijpafkoppelaar. Zijn favoriete bier is de Parapluvius van brouwerije de Hemel

 

Joris.png
Joris Hoebe

Bedenker en creatieve geest. Films, campagnes of producten, alles om de wereld mooier te maken. Drinkt graag Friese Boezem van de Grutte Pier brouwerij.

​

bottom of page